Özellikle sınav dönemlerinde sığınak olarak kullandığımız, boş yer bırakmadığımız kütüphanelerde çay, kahve ve çorbanın bedava olmasını ister miydiniz? Sanırım buna hayır diye cevap veren olmayacaktır. Böyle bir kütüphane olması hayal gibi gelse de böyle bir kütüphane var!

Geçen sene Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan Merkezefendi Şehir Kütüphanesi, 24 saat boyunca açık olması ve gelen herkese ücretsiz servisler yapmasıyla insanları kütüphaneye gelmeleri için teşvik ediyor. Şu anda 1100 raf kapasiteli olan ve 21 bin kitap bulunan kütüphanede kitap sayılarının daha da artacağı ayrıca ziyaretçilerin kitap isteğinde bulunabileceği de diğer bilgiler arasında.

Ziyaretçiler çay, kahve ve çorba ikramı sayesinde fazla harcama yapmayarak kütüphanede ders çalışıp ya da sessizce kitaplarını okuyup vakit geçirebilecekler. Ayrıca 10 sayfaya kadar fotokopi ve internet ücretsiz. Kütüphanenin mimarisi de onu farklı kılan bir diğer özelliği.

Kitap okumaya teşvik edilmesi ve kütüphane kültürünün arttırılması amacıyla gerçekleştirilen uygulama diğer kütüphanelere de örnek olacak nitelikte. Kütüphane sayılarının ve böyle uygulamalarının daha da artmasını umut ediyoruz.